viernes, 5 de junio de 2015

ANÀLISI LEXICOMÈTRIC D’UN BLOG FEMINISTA



Per a dur a terme l’anàlisi lexicomètric proposat com a projecte final de l’assignatura vaig decidir agafar les entrades que es van realitzar entre l’any 2013 i 2014 – tots dos anys compten amb el número més alt d’informació aportada al blog.

Degut a que el blog conté informació o entrevistes tan en català com en castellà, he cregut convenien incloure totes dues llengües per veure un resultat més aproximat a la lexicografia que s’utilitza en tot el blog.

A continuació podem veure que el terme dona/mujer/dones/mujeres apareix amb una freqüència de 1027 cops i el terme feminista/feministes/feministas/feminisimo/feminisme uns 261 cops. Això explicita que és un blog clarament dedicat per les dones.





Les següents paraules defineixen amb exactitud els valors que volen aconseguir mitjançant el seu blog:


A continuació exposo les paraules que representen les preocupacions i els temes d’actualitat que han afectat a la posició de la dona durant el 2013 i el 2014 i s’han tractat amb certa importància dintre del blog:



Com a conclusió, crec que el terme “feminista” i derivats han obtingut una certa presencia dintre dels medis tot i que el terme més utilitzat dintre del blog ha sigut el de “dona” i no pas el de “feminista”, fet que ens convida a qüestionar-nos no només els seus usos sinó també el significat i la intenció d’aquests mots.  


3 comentarios:

  1. Hola Rosa, gràcies pel teu comentari. Hem coincidit en la temàtica escollida per fer l'anàlisi lexicomètric: el feminisme i crec que els nostres resultats són similars. Malgrat les dificultats tècniques que ens hem trobat per fer anar l'AntConc, al final ha resultat gratificant l'experiència. Ens anem llegint!

    Carmen Mas.

    ResponderEliminar
  2. Jo tambè he tingut moltes dificultats amb l'ordinador i el Antcont, però després he començat a agafar-li el "tranquillo" i he de dir que m'ha agradat força.

    ResponderEliminar
  3. Jo enlloc d'agafar-li el "tranquillo" he agafat el "tranquilo" i, amb molta calma i paciència ho he anat fent i segint els comentaris al fòrum. Semblava que enlloc de fer un anàlisi lexicomètric anés a caçar "gamusinos"!!!
    Rosa

    ResponderEliminar